Defensie stapt in nieuw Vlaams onderwijsprogramma

De federale ministers van Defensie, Binnenlandse Zaken en Justitie en de Vlaamse minister van Onderwijs hebben een overeenkomst afgesloten met de onderwijsinstellingen van de Vlaamse Gemeenschap.

 

Vanaf het schooljaar 2021-‘22 zullen sommige Vlaamse secundaire scholen in de derde graad de optie Defensie en Veiligheid aanbieden. Daarmee kunnen de leerlingen zich gedurende twee jaar informeren over en voorbereiden op een beroep in de veiligheidssector. Het programma heeft een dubbel doel: een voorbereiding op de arbeidsmarkt en op het hoger onderwijs. Voor Defensie biedt de optie Defensie en Veiligheid de kans om de band met de natie te versterken.

 

Door deze overeenkomst met de onderwijssector krijgt Defensie meer mogelijkheden om jongeren te bereiken. Via deze studieoptie kunnen zij eventueel een roeping als militair ontdekken. Door al te proeven van de waarden van Defensie, krijgen ze een duidelijk idee van de bijzonderheden van het militaire vak en kunnen ze een doordachte beroepskeuze maken.

Rodolphe Polis

Astrid Cremers