Defensie zal 2 nieuwe logementsblokken bouwen voor militairen op oefening

De Ministerraad heeft op vrijdag 13 november 2020, op voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder, de bouw van 2 nieuwe logementsblokken in het Kamp Koning Albert in Marche-en-Famenne goedgekeurd. In de twee nieuwe blokken zullen 200 militairen tijdens hun trainingsmissies in het Kamp Koning Albert kunnen verblijven in moderne blokken die voldoen aan alle geldende normen en die aangepast zijn aan hun behoeften.

 

De totale kostprijs van de 2 nieuwe logementsblokken wordt geraamd op 14.100.000,00 euro (incl. BTW). Defensie zal nu een prospectie uitvoeren en wil dit jaar nog een contract afsluiten, om de werken te laten aanvangen in de eerste maanden van 2021.

 

Minister van Defensie Ludivine Dedonder: “Ik hecht veel belang aan het welzijn van het personeel. Met de bouw van de twee nieuwe logementsblokken kunnen onze militairen tijdens hun trainingsmisses logeren in de juiste omstandigheden. Onze mensen verdienen het om te kunnen trainen en werken in de correcte omstandigheden die voldoen aan alle normen en tegemoetkomen aan hun behoeften.”

 

Photo: bâtiment de logement existant à titre d’exemple.

MOD

Malek Azoug