Defensieminister Dedonder verwelkomd op militair hoofdkwartier

Bij een nieuwe regering hoort een nieuwe minister van Defensie. Die eer komt sinds vorige week toe aan PS-politica Ludivine Dedonder. Vandaag schudde ze in het militair kwartier Koningin Elisabeth in Evere spreekwoordelijk de hand van de Chef Defensie, admiraal Hofman, die haar ook het Gulden Boek liet ondertekenen. Tijdens gesprekken, die uiteraard coronaproof verliepen, kreeg de kersverse minister verscheidene uiteenzettingen van de Defensiestaf.

 

De regering-De Croo pakt uit met de eerste vrouw in de Belgische geschiedenis die de post van minister van Defensie bekleedt. Dedonder volgt Goffin op in die functie. Ze legde afgelopen donderdag haar eed af voor de Koning.

 

De nieuwe minister van Defensie heeft een voorgeschiedenis in de pers en daarna in de politiek. Ze begon haar carrière als (radio)presentatrice voor verschillende zenders alvorens ze in 2002 als adviseur toetrad tot het kabinet van Waals minister Michel Daerden.

 

In 2006 zette ze haar politieke carrière verder als gemeenteraadslid in Doornik, waar ze het tot schepen schopte. Bij de federale verkiezingen van 2019 resulteerde haar tweede plaats op de PS-lijst in een zitje in de Kamer van Volksvertegenwoordigers

Rein Van den Bergh

Malek Azoug

Mathieu Duhembre