Defensieminister zet nationale bezoeken verder

Drie eenheden ontvingen vorige week het bezoek van Defensieminister Philippe Goffin. De minister maakt er sinds zijn aantreden een zaak van om de militairen op hun terrein aan het werk te zien. Vorige week zette hij zijn route verder langs Marche-les-Dames, Nijvel en Zeebrugge.

 

Op 1 september trok minister Goffin naar het Trainingscentrum voor Commando’s in Marche-les-Dames. Daar zag hij de kandidaat-paracommando’s aan het werk die onlangs hun zware opleiding hervat hebben. Hij kreeg ook een uitgebreide uitleg over het leven en de werkwijze van die militairen om een beter beeld te krijgen over de opdrachten van die speciale eenheden.

 

Een dag later trok de minister richting het kwartier Commandant vlieger Dony in Nijvel waar hij het 5 Element voor Medische Interventie (5 EMI) bezocht. Die logistieke medische eenheid zorgt continu voor de medische bevoorrading van medicamenten in eigen land en tijdens militaire operaties, ten dienste van Defensie en de natie. Zo speelt de eenheid een essentiële rol tijdens de huidige coronacrisis. Tijdens zijn passage bezocht de minister ook de farmaceutische opslagplaatsen en kreeg hij meer informatie over het nieuwe militaire veldhospitaal.

 

Op vrijdag 4 september sloot hij de week af in de marinebasis van Zeebrugge, waar de duikschool van Defensie bezocht. Hier volgen alle militaire duikers hun opleiding. De minister maakte kennis met de verschillende taken zoals onderzeese ontmijningen en reddingsoperaties op zee. Daarvan kreeg hij ook een uitgebreide demonstratie te zien.

 

De Defensieminister besloot zijn dag in Zeebrugge af te sluiten met de helikoptervlucht boven de Noordzee, waar momenteel de internationale oefening Sandy Coast 2020 bezig is. Zo zag hij vanuit de lucht de massale vloot aan het werk.

Gert-Jan D’haene

Gert-Jan D’haene & Ritchie Sedeyn