Display Team in de kijker: Razzle Blades

De Razzle Blades, het A109 display team met demopiloten JJ & Stijn, gesitueerd in het 17e SQN op de vliegbasis van Beauvechain, toont al geruime tijd de wendbaarheid en flexibiliteit van onze multirole helikopters. Naast het grote aantal Airshows en fly-ins in Europa heeft u ze misschien al zien schitteren boven het circuit van Spa-Francorchamps. Met hun signature move, de ‘Flaredrop’, en de vurige flare-demonstraties hebben ze al vele harten veroverd in binnen- en buitenland.

 

“Het meest indrukwekkende event voor ons was Airpower te Zeltweg (Oostenrijk), waar we vorig jaar reeds voor de derde keer zijn verschenen. Qua organisatie (Red Bull), magische setting en gigantisch publiek blijft deze airshow een fenomenale ervaring. Ook de Sunset te Sanicole staat bovenaan onze persoonlijke lijst”, vertellen JJ en Stijn.

 

Toen we aan Stijn vroegen wat de voornaamste reden was om display pilot te worden: “Om een ambassadeur te worden van Defensie binnen het internationale toneel. Op die manier kon ik mijn passie, zelf opgedaan tijdens de Airshows te Koksijde in de jaren ’90, overbrengen op het publiek en zo hopelijk nieuwe jonge mensen aansteken om later een soortgelijke carrière tegemoet te gaan.” Dit jaar merkt zijn achtste seizoen als demopiloot.

 

Voor JJ was het “een kans om het toestel te leren kennen & vliegen aan het maximale van zijn potentieel. Het leven van een display pilot biedt ook de kans om verschillende internationale vrienden te maken en onze job te promoten voor het grote publiek. Het volk warm maken voor onze job en missie geeft ons enorm veel voldoening.” Hij vliegt momenteel zijn zesde seizoen.

 

Next stop: zondag 30 juli boven het circuit van Spa Francorchamps.

COMOPSAIR

COMOPSAIR