World Drowning Prevention Day

Dinsdag 25 juli is het Werelddag ter voorkoming van verdrinking. Defensie doet er 24 uur per dag, 7 dagen per week, het hele jaar door actief aan mee. Onze Search and Rescue-teams staan klaar om op elk moment in te grijpen en, indien nodig, grote middelen in te zetten zoals een NH90-helikopter of een patrouilleschip.

 

Neem vooral in deze tijd van het jaar geen onnodige risico’s aan de kust of op zee, want door grote drukte kan er immers snel een gevaarlijke situatie ontstaan.

 

Nauwe samenwerking tussen de Marine en de Luchtcomponent

 Zowel de Marine en de Luchtcomponent zetten grote middelen in om onze veiligheid op zee en aan land te garanderen. Afhankelijk van de ernst van de situatie komt een van onze kustpatrouilleschepen (Castor of Pollux) of een van onze NH90-helikopters tussenbeide om de bevolking bij te staan.

De Marine en de Luchtcomponent zorgen ervoor dat je zomer zo vlot mogelijk verloopt!

 

Blijf voorzichtig

 Zelfs als de kustwacht waakzaam is en de patrouilleschepen en NH90’s wonderen verrichten tijdens interventies, moeten risico’s worden vermeden. De stromingen in de Noordzee zijn gevaarlijker dan je zou denken. Volg de veiligheidsinstructies, ga niet te ver weg en blijf in de buurt van de strandwachten, vooral in deze tijd van het jaar.

 

Rescue Day

 Je kan de samenwerking Air-Marine live meemaken tijdens Rescue Zeeland 2023 in Vlissingen (Nederland), op woensdag 9 augustus. Je zult er demonstraties zien van onze NH90 en een patrouilleschip in actie.

We wensen je alvast een fijne en veilige vakantie aan zee en op het strand!

COMOPSNAV & COMOPSAIR

COMOPSNAV & COMOPSAIR