Divisie Diensten voor Religieuze en Morel Bijstand herdenken en eren veteranen  

Op woensdag 6 april 2022 heeft de Divisie Diensten voor Religieuze en Morele Bijstand van Defensie in de Grote Synagoge van Brussel de moord op tien Belgische soldaten in Kigali in 1994 plechtig herdacht, en tegelijk onze Veteranen geëerd.

 

In een bijzonder ontroerend moment kregen de kinderen van een uitmuntend koor symbolisch het licht van de Ouden, het licht van hoop en vrede, overhandigd door de handen van een Veteraan die speciaal voor de gelegenheid onderscheiden was.

 

De opperaalmoezeniers van de joodse, katholieke en protestantse erediensten en de moreel consulent van Defensie hebben, in dezelfde interlevensbeschouwelijke geest, hun harten verenigd om de offers van het verleden in herinnering te brengen. Daarnaast herdachten ze ook de waarde van zelfopoffering voor allen, de noodzaak van verbintenissen voor de vrede en de verdediging van onze democratische waarden. Zij drongen vooral aan op waakzaamheid en op de noodzaak om vandaag de burgerroepingen te vernieuwen en zo een serene toekomst voor te bereiden.

 

De ceremonie is te vinden op het Youtube-kanaal van SARM (Service d’Assistance Religieuse et Morale – YouTube) en wordt op 15 mei uitgezonden op de RTBF in het programma “en quête de sens” en later op de VRT.