Een nieuw schooljaar, ook voor de rekruten aan de militaire scholen

Begin deze week zetten 500 nieuwe rekruten hun eerste stappen in de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) Saffraanberg. Zij beginnen hun carrière met de klassieke MIF, de Militaire Initiatiefase.

 

De komende tijd is hun programma er vooral op gericht zich de basis van de militaire theorie en praktijk eigen te maken. Midden oktober staat alvast het eerste bivak gepland. Zo begint voor de nieuwe leerlingen van de KSOO hun onderdompeling in de militaire wereld.

 

De inlijving aan de Koninklijke Militaire School (KMS) werd al afgerond op 19 augustus. Daar zijn 266 leerling-officieren al aan hun opleiding begonnen met een MIF in Elsenborn. Vanaf 27 september begint voor hen het academiejaar, voor sommigen aan de KMS, voor anderen aan andere universiteiten of hogescholen.

 

Elk jaar verwelkomt Defensie nieuwe kandidaten in haar scholen. Deze nieuwe medewerkers zijn de toekomst van de organisatie en precies daarom is een goede opleiding belangrijk. Defensie blijft verder ook in de toekomst massaal rekruteren.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Thierry Dumoulin