F-16 Solo Display Team stelt zijn ‘Dream Viper’ voor!

Sinds de start van het nieuwe airshow seizoen 2022 heeft onze Belgische Luchtmacht een nieuwe demopiloot aan de stuurknuppel van het F-16 Solo Display Team.

 

Commandant vlieger Steven ‘Vrieske’ De Vries, afkomstig van het 31ste Tiger smaldeel van vliegbasis Kleine-Brogel, zal de komende drie jaar als ambassadeur onze nationale driekleur vertegenwoordigen op luchtvaartevenementen in binnen- en buitenland.

 

Net zoals zijn voorgangers krijgt Steven, als 19de demopiloot F-16 sinds 1979, een toestel met unieke beschildering. Het design van het toestel is van de hand van de commandant vlieger Steven De Vries, met grafische inbreng van Nico De Boeck. Het fantastische spuitwerk is te danken aan de schildersectie van vliegbasis Kleine-Brogel.

 

Na een periode van technische inspecties en gedetailleerd spuitwerk, kon op donderdag 9 juni 2022 het toestel ‘Dream Viper’  (met staartnummer FA-87)  onder goedkeurend oog van de Commandant van de Luchtcomponent, generaal-majoor vlieger Thierry Dupont, voorgesteld worden aan collega’s, genodigden, media en luchtvaartliefhebbers.

 

Voor de allergrootste fans zal er dit najaar een naslagwerk van het Belgian Air Force F-16 Solo Display Team, met daarin de mooiste foto’s en herinneringen van seizoen 2022, ter beschikking gesteld worden.

Jozef Vanden Broeck

Michael Moors