Galaconcert 75-jarig bestaan Belgische Marine

Op dinsdag 14 juni 2022 vond in het Flagey gebouw de derde editie van het galaconcert van de Marine plaats. Oorspronkelijk gepland in 2021 markeert onze Marine hiermee feestelijk haar 75ste verjaardag.

 

Na de openingsspeech van divisieadmiraal Jan De Beurme, commandant van de Marine, werd de Brabançonne in een ‘1830’ musical-versie, en in de twee landstalen, gezongen door Patrick Riguelle. Een intens moment dat op heel wat bijval mocht rekenen.

 

Tussen de muzikale acts door werd alles in goede banen geleid door Kirsten Lemaire, een waar icoon van nationale radiozender Studio Brussel. De Koninklijke Muziekkapel van de Marine, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore mocht het schouwspel echt openen met drie liedjes die in verband staan met water, de Marine en natuur. Met de nummers Blue Planet, Windkracht 10 en Pirate’s gold toonden ze dat ze heel wat in hun mars hebben qua muzikale diversiteit. Deze muziekkapel zag het levenslicht in 1947 en groeide sindsdien uit tot een ensemble van wereldformaat.

Het kostte hen weinig moeite de artiesten die tijdens het concert optraden muzikaal te ondersteunen.

 

Het concert werd afgesloten met het zeer toepasselijke “A dream that never stops”, begeleid met beelden van de toekomstige mijnenbestrijdingsvaartuigen, en de traditionele Mars van de Marine.

Het einde van een prachtig galaconcert, waar met heel wat lovende woorden over nagekaart werd tijdens de receptie in de foyers van het Flagey gebouw.

Luc Vermeersch

Jorn Urbain