Generale repetitie: colonne te voet defileert door kazerne van Peutie

Met de nationale feestdag voor de deur oefent de colonne te voet nog een laatste maal in de kazerne van Peutie voor het militair defilé dat morgen in Brussel zal plaatsvinden. De schoenen opgeblonken, de kleren gladgestreken en de vaandels in de lucht.

 

Na de schouwing van de troepen door generaal-majoor Pierre Gérard, commandant van de Landcomponent, vertrekt de colonne te voet door het kwartier Majoor Housiau in Peutie. Onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zetten de detachementen van onder andere de Koninklijke Militaire School (KMS), het Eurocorps, de vier Componenten en de reservisten de laatste puntjes op de i voor het defilé dat morgen in Brussel zal plaatsvinden.

 

Voor het eerst sinds 2019 zal er opnieuw een volwaardige colonne te voet deelnemen aan het militair defilé op 21 juli. In 2020 werd de parade een eerste keer ingeperkt als gevolg van de coronapandemie en ook vorig jaar moesten de detachementen van de Medische en Landcomponent verstek geven wegens hun inzet tijdens de missie ‘Hulp aan de natie’, na de overstromingen.

Wilge Decraene

Adrien Muylaert

Clint Soete