Hulde aan veteranen en atleten Invictus Games: een ontroerende ceremonie in het teken van veerkracht en vervulling

De interlevensbeschouwelijke ceremonie die op 30 mei in de Anglicaanse kerk in Brussel werd gehouden, belichtte op schitterende wijze de thema’s veerkracht en voldoening. Het evenement, dat Belgische en Britse veteranen eerde, vierde ook hun deelname aan de Invictus Games, een sportwedstrijd voor gewonde en zieke militairen.

 

De actieve deelname van de Holy Trinity Anglicaanse Kerk, die de ceremonie organiseerde, onderstreepte de uitstekende en duurzame betrekkingen tussen onze twee naties. De Britse delegatie, bestaande uit veteranen en hoofdaalmoezeniers van de Royal Air Force en de Royal Navy, evenals de vertegenwoordiger van het Britse leger, waren getuige van deze vruchtbare samenwerking.

 

Het hoogtepunt van deze interlevensbeschouwelijke ceremonie werd bereikt toen Belgische en Britse veteranen, Invictus Games-atleten, samen hun fysieke en mentale kracht toonden tijdens een roeioefening. Dit aangrijpende moment, dat buitengewone veerkracht illustreerde, ontroerde de vergadering en ontlokte een staande ovatie van het publiek.

 

De ceremonie werd opgeluisterd door toespraken van de minister van Defensie en prins Harry, hertog van Sussex, in zijn hoedanigheid van oprichter en beschermheer van de Invictus Games. Hun woorden bevestigden opnieuw het belang van het steunen onze veteranen, evenals onze zieke en gewonde militairen en burgers, en het erkennen van hun offers en ontembare moed. Tijdens de ceremonie zorgden de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, de violist Boleslaw Bieniacz en de organist van de kerk voor prachtige muzikale intermezzo’s.

 

Tot slot benadrukte deze gedenkwaardige ceremonie ook het belang van de interlevensbeschouwelijke dialoog, initiatieven ter verbetering van de interoperabiliteit tussen NAVO-landen en de holistische benadering van gezondheid en welzijn, waarbij MIND, BODY en SPIRIT in perfecte harmonie zijn.

Guillaume Bosmans

Guillaume Bosmans