Koning vliegt mee met nieuwe A400M

Tijdens een werkbezoek aan de 15 Wing Luchttransport op woensdag 23 juni heeft koning Filip meegevlogen met een van de nieuwe Belgische A400M-transportvliegtuigen. Tijdens het bezoek in Melsbroek kreeg hij ook meer uitleg over de nieuwe toestellen en de infrastructuur die ervoor wordt gebouwd.

 

Koning Filip werd in Melsbroek opgewacht door de Chef Defensie, admiraal Michel Hofman, en de commandant van de Luchtcomponent, generaal-majoor Thierry Dupont. Het bezoek ging van start met een briefing door de commandant van de 15 Wing.

 

Zijne Majesteit kreeg meer uitleg over de capaciteiten van de nieuwe paradepaardjes van de 15 Wing en over de manier waarop de eenheid zich heeft aangepast om tijdens de covidcrisis te blijven werken. Aansluitend kreeg het gezelschap een veiligheidsbriefing voor de vlucht die zou volgen.

 

Om kwart voor elf begaf het gezelschap zich naar de A400M. De koning mocht plaatsnemen in de cockpit, waar hij de piloten aan het werk zag in hun nieuwe, ultramoderne werkomgeving. Na een vlucht van een klein uur landde het toestel opnieuw op zijn thuisbasis in Melsbroek en werd het bezoek beëindigd.

Stijn Verboven

Olivier Matthys

Clint Soete