Luchtcomponent stelt demoteams voor

Op de vliegbasis van Florennes heeft de Luchtcomponent op 24 juni zijn demoteams aan het grote publiek voorgesteld. Het gaat om het F-16 solo display team, het formatieteam Red Devils (Marchetti – SF260) en het A109BA display team.

 

In de komende maanden zal de Luchtcomponent met opmerkelijke vliegdemonstraties zijn capaciteiten tonen aan het grote publiek. Drie teams zullen als ware ambassadeurs onze nationale driekleur vertegenwoordigen op vliegshows in binnen- en buitenland. Een belangrijk deel van hun opdracht bestaat erin jongeren warm te maken voor een carrière in de (militaire) luchtvaart.

 

Onze teams in 2021

 

Als ambassadeur voor de Luchtcomponent demonstreert het F-16 solo display team, met commandant vlieger Stefan Darte ‘Vador’ als piloot, de wendbaarheid en kracht van de F-16 MLU op luchtvaartmeetings in heel Europa.

 

De Red Devils, een team van vier Marchetti’s SF260 onder leiding van luitenant-kolonel vlieger Jean Van Hecke, leveren een ferm staaltje luchtacrobatiek. De snelheid ligt hier een stuk lager dan bij de F-16. Dat compenseren ze echter ruimschoots met indrukwekkende formatiemaneuvers.

 

De piloten van het A109 Razzle Blades team, commandant vlieger Jo Jacobs en commandant vlieger Stijn Soenens, trakteren het publiek op indrukwekkende vliegmaneuvers met hun Agusta-helikopter.

 

Groen licht voor het seizoen 2021

 

Tijdens de militaire acceptatievluchten op dinsdag 22 juni konden de drie teams al hun kunsten presenteren aan een jury onder leiding van de commandant van de Luchtcomponent (ACC), generaal-majoor vlieger Thierry Dupont. Na de presentatie overhandigde hij het airshow-kwalificatiegetuigschrift aan de teams.

Jo Vanden Broeck

Jo Vanden Broeck