Marine installeert hulppost in Chaudfontaine

In Chaudfontaine heeft de Marine een vooruitgeschoven post geïnstalleerd nabij de Source O Rama, recht tegenover het casino. Daar bereidt en verdeelt een ploeg militairen bijna 600 maaltijden per dag: ontbijt, middagmaal en avondmaal. Maar ze doen nog veel meer.

 

De ploeg bestaat uit 15 militairen, waaronder 9 van het Competentiecentrum Catering van de marinekazerne Luitenant-ter-zee vlieger Billet in Sint-Kruis-Brugge. In de post vind je 2 veldkeukens, 2 containers, 2 stroomgroepen, een frigocontainer, 2 containers voor opslag van voeding en materieel en een medische post, bemand door leden van het Rode Kruis Antwerpen. Er zijn ook douches geïnstalleerd voor de bewoners. Die worden tweemaal per dag gereinigd en ontsmet.

 

Verder bevoorraden ze de medische en verkenningseenheden in de opruimzone. Ze organiseren ook het transport van voeding en hulpgoederen aan mensen die het centrum niet kunnen bereiken door de enorme schade aan de wegen. Ze helpen ook de hulpgoederen te lossen die uit het hele land toekomen om de getroffen bevolking te ondersteunen.

 

Door de recente overstromingen die ons land getroffen hebben, zijn vele militaire eenheden ontplooid om de getroffen bevolking bij te staan. Die ondersteuning maakt deel uit van een van onze missies: hulp aan de natie. De stad Chaudfontaine is een van de zwaarst getroffen zones door de hevige overstromingen die half juli een deel van het zuiden van ons land hebben verwoest. Vele woningen zitten nog steeds zonder drinkbaar water, gas of elektriciteit. Het zal nog zes tot acht weken vergen om die voorzieningen te herstellen.

 

In die ongeziene en moeilijke context staan onze militairen de lokale bevolking en overheden dag en nacht bij. Ze doen dat met hetzelfde enthousiasme en de overtuigde wil om te dienen en te ondersteunen. Zo dragen ze bij aan de heropbouw van het sociale leven in Chaudfontaine.

Marine

Jorn Urbain