Nikiforov en Vanhoof kijken vooruit na exit OS

Voor Toma Nikiforov en Elke Vanhoof zit het olympische tornooi erop. Judoka Toma Nikiforov keert met een immense kater terug naar huis nadat hij zijn tweede wedstrijd verloor. Voor Elke Vanhoof was de kwalificatie dan alweer een overwinning op zich.

 

Toma begon zijn judotornooi goed. In de eerste wedstrijd toonde onze landgenoot zich de sterkste maar in de tweede partij lag de judoka al na 15 seconden tegen de tatami. Geen schande als je verliest tegen de wereldkampioen maar uiteraard baalde Toma als een stekker, hij had er immer veel meer van verwacht.

 

“Het ging zo snel. Voor ik het wist lag ik daar. Er zijn aanvaardbare manieren om te verliezen, zeker tegen de beste man van de wereld maar niet na 15 seconden. Voor dit resultaat ben ik helemaal niet gekomen, zeker niet om maar twee matchen te kunnen kampen. Ik heb de voorbije maanden toch bewezen dat er meer in zit. Dat zal ik echter op de volgende olympiade moeten tonen, over drie jaar in Parijs.”

 

BMX’ster Elke Vanhoof kon zich gisteren nog kwalificeren voor de halve finale. De voorbije nacht bleek dit echter ook haar eindpunt. Ook al behaalde ze in Rio nog een zesde plaats in de finale, toch is deze uitschakeling niet onverwacht. Door een aanslepende blessure kon Elke zich maar ternauwernood kwalificeren voor deze Spelen dus is haar vorm nu nog maar in stijgende lijn.

 

Ook al brachten deze Olympische Spelen niet voor elke landgenoot wat ze ervan verwachtten, toch is erbij zijn al een huzarenstuk op zich. Enkel de beste atleten ter wereld genieten het privilege hun land te mogen vertegenwoordigen op het grootste sportevent ter wereld.

 

Komende nacht komt triatleet Marten Van Riel als laatste militair nog eens in actie in Tokio. Na een eerdere vierde plaats in de individuele race hoopt Marten nu wel medaillerijp te zijn in de team relay, samen met zijn teamgenoten van de Belgian Hammers.

Gert-Jan D'haene

Erwin Ceuppens & Patrick Brion