Mars ten voordele van de “Warmste Week”

Acht selectiepsychologen van Defensie wandelden op 29 november een mars voor het goede doel. Vanuit het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek bereikten ze uiteindelijk de Grote Markt in Mechelen. Goed voor een acht uur durende tocht van zo’n 42,2 kilometer. Zo zamelden ze ruim 2250 euro in voor de Warmste Week, de eindejaarsactie van Studio Brussel.

 

Om zeven uur stipt stonden acht psychologen van de Dienst Onthaal en Oriëntatie (DOO) klaar aan het Militair Hospitaal Koningin Astrid om hun mars aan te vatten. Acht uur, 20 minuten en 42,2 kilometer later bereikten ze hun eindpunt: de Grote Markt van Mechelen. Met hun prestatie zamelden ze geld in voor de Warmste Week, de eindejaarsactie van Studio Brussel die traditiegetrouw een maatschappelijk relevant thema in de kijker zet. Het thema van 2021 ‘Kunnen zijn wie je bent’ sluit naadloos aan bij de spirit van de selectiepsychologen en bij de visie van Defensie.

 

Defensie wil de komende jaren meer dan 2000 militairen per jaar aanwerven. De Dienst Onthaal en Oriëntatie speelt een belangrijke rol in dat proces. “Veel mensen weten niet dat je binnen Defensie de keuze hebt uit meer dan 100 beroepen. Wij staan open voor alle profielen en begeleiden mensen met plezier bij hun zoektocht naar de perfecte job,” vertelt Luitenant Van Dingenen van DOO. “Bij ons staan verschillende waarden waaronder respect, moed en loyaliteit centraal. Omdat alle militairen deze waarden uitdragen, voelt Defensie aan als een familie. Het is een groep waarbij je kan thuiskomen zonder je eigenheid te verliezen. Dankzij dit groepsgevoel en de leerkansen bij Defensie kunnen onze militairen zich ontwikkelen tot wie ze willen zijn. Het thema van de Warmste Week past dan ook perfect bij ons aanwervingsbeleid.”

 

2257 euro

 

De acht kuitenbijters lieten zich financieel steunen door vrienden, familie en collega’s. Op dit moment telt de spaarpot 2257 euro, maar dat bedrag kan nog verhogen. Later in december zullen ze de mars nog eens overdoen zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen. Wie wil kan dus later nog een financieel steentje bijdragen.

 

En hoe de benen zijn na zo’n marathonwandeling? “We hinkelen een beetje rond zoals een robot, maar we zijn ongelooflijk trots op onze prestatie,” vertelt Luitenant De Troyer de ochtend nadien. ”We hebben een geweldig team en we hebben de tocht in een onverwacht snelle tijd afgelegd. Een grote dankuwel aan alle onze sponsors!”

Kerlijn Puttemans

Vincent Bordignon