Marten en Jens bijten de spit af in Tokyo

Op maandag 26 juli komen onze eerste twee topsporters van Defensie in actie tijdens de Olympische Spelen in Japan. Triatleet Marten Van Riel bij de spits af en later op de dag mag ook Mountainbiker Jens Schuermans in actie treden.

 

Omstreeks 06:30 lokale tijd duikt Marten Van Riel al het water in voor zijn Olympische triatlonwedstrijd. Marten trok met hoge ambities richting Tokyo want vijf jaar geleden behaalde hij al een knappe zesde plaats in de Olympische Spelen in Rio De Janeiro. Hij gaat morgen dan ook resoluut voor een medaille.

 

Ook voor Jens Schuermans zijn dit de tweede Olympische Spelen in zijn carrière. In Rio knalde hij nog naar een 17de plaats en om 15 uur lokale tijd mag hij proberen die prestatie te verbeteren, iets waar hij alvast op hoopt.

 

“Ondanks het feit dat 2020 een heel moeilijk jaar was door blessures en een operatie, ben ik mijn hoofddoel nooit uit het oog verloren,” aldus de mountainbiker. “Ik werkte keihard aan mijn comeback en sinds ik terug in competitie trad, gingen de resultaten en het gevoel ook crescendo. Ik voel dat ik terug het niveau heb van voor mijn blessure. De hoge temperaturen in Japan zullen een belangrijke rol spelen, wat altijd kan zorgen voor verrassingen. In het ideale scenario kan ik dan ook een verrassing zijn en daarom mik ik op een top acht-notering. Dat is een olympisch diploma, wat echt een topprestatie zou zijn na een jaar om snel te vergeten.”

 

Hopelijk kunnen Marten en Jens met hun prestaties meebouwen aan een succesvolle deelname van Team Belgium in Tokyo. Met een van de grootste delegaties ooit mikt ons land op een mooie medailleoogst. Aan onze topsporters dus de taak om hieraan mee te werken.

 

Veel succes mannen!

Gert-Jan D’haene

Gert-Jan D’haene