De minister van Defensie op de plaats van de overstromingen

Deze zondag bracht ook minister van Defensie, Ludivine Dedonder, een bezoek aan enkele door de overstromingen getroffen gemeenten. Eerste stop was in de provincie Luik, voordat ze richting provincie Namen gingen.

 

Op het programma stond een bezoek aan het crisiscentrum van de provincie Luik en aan verschillende getroffen plaatsen in de provincies Luik en Namen alsook het gespecialiseerde schoolcentrum Sint-Joseph in Limbourg. De minister sprak ook met de militairen die ter plaatse waren ingezet.

 

Deze laatsten voeren tal van taken uit: schoonmaken, opruimen, afvalverwijdering, zoeken naar vermiste personen ter ondersteuning van brandweerlieden, enz.

 

“Dankzij dit bezoek kon ik onze militairen ontmoeten die in de eerste lijn aan het werk zijn om de bevolking te helpen. Sommige mensen hebben alles verloren, en het heeft me geraakt hoe waardig de slachtoffers met de omstandigheden omgaan. De solidariteit onder de bevolking, zowel in Limbourg in Luik als in Namen, is bewonderenswaardig. De militairen ontmoeten die zich ter plaatse ten volle geven om de bevolking, bevestigen waarom ik fier ben aan het hoofd van Defensie te staan. Waar Defensie een meerwaarde kan bieden, en in functie van haar middelen, zal Defensie aanwezig zijn om de getroffen bevolking te helpen. Aan de militairen: wees fier op jullie zelf en het werk dat jullie verrichten” zei Ludivine Dedonder na haar bezoek.