Ook tijdens feestdagen staan militairen paraat

Ook tijdens de feestdagen werken heel wat militairen de klok rond, onder meer voor de bescherming van de nucleaire installaties in ons land. Om hen een hart onder de riem te steken en hen te bedanken, bracht Chef Defensie Admiraal Michel Hofman op donderdag 23 december een bezoek aan de kerncentrale in Doel.

 

Onder de naam Operation Spring Guardian (OSG) staan sinds 2015 verschillende detachementen dag en nacht in voor de beveiliging van de nucleaire centrales in Doel, Tihange, Mol en Fleurus. “Fantastisch bedankt voor de opdracht die jullie hier uitvoeren”, sprak de Chef Defensie de militairen van de Force Protection van de 10 Tactische Wing uit Kleine-Brogel toe. 

 

 “Terwijl wij allemaal kunnen feestvieren met onze familie, zijn er steeds personeelsleden die stand-by blijven in operatie”, gaat de admiraal verder. “Dat siert jullie en daarom wil ik jullie graag even een hart onder de riem steken.”

 

De Chef Defensie nam de tijd om elke militair persoonlijk te begroeten en te luisteren naar hun ervaringen. “Ik hoor alleen maar positieve reacties. Ik ben hen ongelooflijk dankbaar”, reageerde hij. Als teken van erkentelijkheid voor hun inzet het hele jaar door kregen de militairen een zakmes overhandigd. “Houd het veilig en geniet van Kerst en Nieuw”, sloot Admiraal Hofman af.

 

Recent reisde de Chef Defensie onder meer naar Litouwen en Mali om ook de detachementen in het buitenland te bedanken voor hun steun en inzet.

Wilge Decraene

Gert-Jan D'Haene & kerncentrale Doel