Philippe Goffin bezoekt het arsenaal van Rocourt

Op donderdag 24 september 2020 heeft minister van Defensie Philippe Goffin het Competentiecentrum Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) bezocht. Daarbij stelde de essentiële logistieke eenheid haar uiteenlopende activiteiten voor.

 

Het CC R&A werkt aan het ontwerp, de productie en het onderhoud van rollend materieel, bewapening en munitie. Er werken logistieke experten van het hoogste industriële niveau, die op gelijke voet staan met hun collega’s uit de burgerindustrie.

 

Het bezoek startte in het gebouw voor de activiteiten in onderaanneming. Daar zag de minister hoe de eenheid bepaalde productiecapaciteiten uitbesteedt. Zoals bepaald in de Strategische Visie van Defensie staan privéfirma’s in voor een gedeelte van de productie op de terreinen van Rocourt. De kwaliteitscontrole blijft in handen van Defensie.

 

De tweede activiteit was louter militair. Met een geluiddempende koptelefoon woonde Philippe Goffin een demonstratie bij van munitie- en wapentests. Die vonden plaats in een schiettunnel en een ballistisch laboratorium.

 

Het bezoek eindigde met een illustratie van de mogelijkheden om prototypes en wisselstukken te fabriceren. 3D-printers of een Pégard werktuigmachine spelen een essentiële rol bij het werk voor alle Defensiecomponenten.

 

Het CC R&A blijft zijn opdrachten toekomstgericht aanpassen en richt zijn beleid naar een duurzame samenwerking met de burgersector.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Vincent Bordignon

Luc Carvers