Plechtige parade voor nieuwe promotie kandidaten KSOO

De Grote Markt van Sint-Truiden stond donderdagavond 28 oktober helemaal in het teken van de nieuwe promotie kandidaten van de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO).

 

In aanwezigheid van minister van Defensie, Ludivine Dedonder, werden 659 kandidaten plechtig erkend met een militaire parade. Heel wat toeschouwers vonden een plaatsje op de gezellig verlichte markt en konden muzikaal meegenieten op de tonen van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht.

 

Elke promotie kent een peter

Traditioneel wordt aan elke nieuwe promotie een peter toegekend, ter inspiratie voor de nieuwe kandidaten om zelf een voorbeeldfunctie op te nemen. Deze keer werd gekozen voor eerste sergeant Yannick Leroy. Gedurende zijn korte loopbaan als paracommando was Yannick Leroy een toonbeeld van moed, toewijding en plichtsbesef. Tijdens de UNAMIR-missie in Rwanda werd hij, na verscheidene uren van verzet, samen met 9 collega’s vermoord.

 

Succesvolle wervingscampagne

Het grote aantal kandidaten is het resultaat van een succesvolle wervingscampagne. Zo rekruteerde de KSOO 529 kandidaten-beroepsonderofficier, 82 kandidaten voor de Voorbereidende Divisie van de KMS en 48 kandidaten beroepsofficier.

 

Ook volgend jaar hoopt Defensie, en dus de KSOO, heel wat jonge gemotiveerde mensen aan te trekken. Ongeveer 2500 unieke jobs zullen dan op zoek zijn naar een geschikte kandidaat.

Kerlijn Puttemans

Thierry Dumoulin