Pop-up stores om te rekruteren

Pop-up stands zullen deze en volgende maand in verschillende steden en gemeenten worden opgezet om meer informatie te geven over de opleidingen, trainingen en carrièremogelijkheden bij Defensie. Het doel? De rekrutering een versnelling hoger schakelen! Op 10 januari werd de eerste stand in Doornik officieel geopend in het bijzijn van minister van Defensie Ludivine Dedonder en onder het nieuwsgierige oog van de pers.

 

Defensie is steeds op zoek naar nieuw talent, harde werkers en mensen die op zoek zijn naar een uitdaging. “Pop-ups in deze openbare, drukbezochte plaatsen vergroten de zichtbaarheid en zijn gemakkelijk toegankelijk. Het trekt de media aan en ook scholen uit de regio komen langs”, vertelt commandant Renotte, Directeur van het infocentrum in Bergen en verantwoordelijk voor de stand in Doornik.

 

Dit jaar zullen de rekruteerders op ietwat andere locaties aan de slag gaan dan voorgaande jaren, waaronder de internationale vakbeurs Batibouw. Terwijl onze voertuigen zullen te zien op het Autosalon van Brussel.

 

Meer dan 4000 talenten gezocht

 

4010 vacatures worden in 2024 opengesteld:

 

  • 300 officieren
  • 950 onderofficieren
  • 250 vrijwilligers
  • 460 burgers
  • 1050 reservisten

 

Universitair afgestudeerde, handige Harry zonder formele opleiding, techniekliefhebber, veelzijdig coördinator of gigantische talenknobbel? Alle mogelijke profielen, jong en minder jong, zijn welkom!

 

Wie dat wil, kan zelfs een diploma halen aan een burgeruniversiteit of -hogeschool, betaald door Defensie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

De stand in winkelcentrum Les Bastions in Doornik blijft nog te bezoeken tot en met 9 februari, van maandag tot donderdag telkens van 10.00u tot 19.00u, op vrijdag en zaterdag van 10.00u tot 19.30u.

 

De komende pop-up stores:

 

  • Brussels Auto Show (17 t.e.m. 21 februari)
  • Batibouw (17 t.em. 25 februari)
  • Station van Brugge (18 t.e.m. 25 februari)

 

Zin in een job bij Defensie? Neem eens een kijkje op: www.mil.be

DG StratCom

Lucia Gaggero