Resultaten van onze atleten op de Memorial Van Damme

Vrijdagavond namen twee van onze topsporters Defensie deel aan de competitie Memorial Van Damme in Brussel. De eindbalans: een derde plaats op de 400 meter en een 15e plaats op de 5000 meter. Mooie prestaties!

Alexander Doom kwam iets voor 20 uur als eerste in actie op de piste voor een echte ‘Belgische’ 400 meter (vijf van de acht atleten aan de start waren Belgen). Na een zeer spannende race eindigde Alexander Doom uiteindelijk derde (45.82 seconden), na Kevin Borlée (45.72) et de Ier Chris O’Donnell (45.78); juist voor Jonathan Borlée (45.90).

Om 21u15 was het de beurt aan Robin Hendrix om uit de startblokken te schieten voor de 5000 meter. Hij werd 15e (13.32.68) van de 19 atleten die gestart waren. De Keniaan Jacob Krop won deze intensieve wedstrijd in 12.45.71, meteen ook de beste wereldprestatie van het jaar.

Dit was de 46e editie van de Memorial Van Damme, de jaarlijkse atletiekmeeting en de voorlaatste ronde van de Diamond League. De laatste etappe is Zurich volgende week.