Start van Summer Expo 2023

Vrijdag 7 juli werd de Summer Expo 2023 op de basis van Koksijde officieel geopend. Luc Abbeloos, waarnemend directeur Westtoer en Dirk Dawyndt, waarnemend burgemeester van Koksijde tekenden present, in aanwezigheid van schepen Ivan Vancayseele van Koksijde.

 

1SM Lotte knipte het lint door. Gewapend met schaar daalde ze af vanuit een NH-90 helikopter, nadat een F-16 vliegtuig even vanuit de lucht een groet kwam brengen. De genodigden werden verwelkomd door Majoor Gregory Bogaerts, hoofd van de PR-dienst van de Luchtcomponent.

 

In een korte toespraak legde schepen Dawyndt de nadruk op de historische band tussen Koksijde en de Luchtcomponent. Hij haalde eveneens de jarenlange band met de helikopters van de basis aan, alsook de hoop om ze zo lang mogelijk in Koksijde te houden. Ten slotte onderlijnde hij de unieke mogelijkheid die de expo biedt om de Luchtcomponent vanbinnen en vanbuiten te leren kennen.

 

De heer Abbeloos benadrukte dan weer het belang van het toerisme in West-Vlaanderen en aan de kust (respectievelijk 4 en 3 miljard euro van de 6 in heel Vlaanderen) en drukte de dankbaarheid van Westtoer uit voor het bijzonder initiatief van de Luchtcomponent.

 

Wil je meer weten over onze Luchtcomponent? Dan heb je redenen genoeg om deze zomer onze Summer Expo te bezoeken op de vliegbasis van Koksijde. Maak kennis met de mensen, middelen en opdrachten van de Belgische Luchtcomponent. Ontdek de nieuwste vliegtuigen waarmee we morgen onze vrede, veiligheid en welvaart beschermen. Naast de tentoonstelling hebben we permanent een virtual cockpit experience, kan je in een echte F-16 zitten of een fotootje nemen in de cockpit van onze trouwe Sea King.

 

Het boeken van een bezoek kan op Koksijde Air Base Summer Expo ’23 – Reservering door Bookwhen