Succesvol weekend voor topsporters Defensie

De topsporters Defensie kijken terug op een weekend vol schitterende sportprestaties. In verschillende disciplines blonken ze uit en kregen ze nationaal en internationaal veel lof. Een overzicht van hun prestaties.

Belgisch record van 1976 aan diggelen

Robin Hendrix liep tijdens de nacht van zaterdag op zondag in het Amerikaanse Boston het 47-jaar oude Belgisch record op de 5000 meter indoor aan diggelen. Hij finishte als derde in een nieuwe persoonlijk beste tijd van 13 minuten 17 seconden. Hij is hiermee de snelste Belg ooit voor de 5000 meter indoor en verslaat hiermee de recordhouder Miel Puttemans uit 1976.

Tweede Belgische tijd ooit

Alexander Doom kaapte zaterdag in het Franse Metz de eerste plaats weg op de 400 meter indoor in 46,06 seconden. Meteen een nieuw persoonlijk beste tijd voor hem en de tweede Belgische tijd ooit, die hem op de Europese ranking meteen ook een tweede plaats oplevert.

Nieuw Belgisch record op de 10.000m

Simon Dobognies won op zondag het Open NK 10.000 m op de weg in het Nederlandse Schoorl in een tijd van 27 minuten 48 seconden: een zeer knappe prestatie.

Bronzen medaille in judo

Loïs Petit kon zaterdag in het Bulgaarse Sofia de bronzen medaille veroveren op de European Open Judo in haar categorie (-48kg). De tweede al in haar carrière na het zilver in 2021 in Kroatië.

Nieuw Belgisch record op EK Teamsprint

Elke Vanhoof maakte woensdag al haar debuut op het Europees Kampioenschap Teamsprint baanwielrennen in Grenchen, Zwitserland. Zij was de startrenster en kwam als eerste aan beurt in competitie. En met een nieuw Belgisch record van 48,824 seconden eindigde het team onmiddellijk 6de op het EK.