Toma Nikiforov behaalt prestigieuze overwinning

In Parijs heeft Toma Nikiforov, topsporter bij Defensie, opnieuw van zich laten horen. De judoka pakte goud op het prestigieuze Grand Slam-judotoernooi in de Franse hoofdstad.

 

Na een zenuwslopende finale kamp tegen de Israëliër Peter Paltchik kroonde Toma Nikiforov zich voor de tweede keer in zijn carrière tot winnaar op een Grand Slam event, na het wereldkampioenschap en de Olympische Spelen de grootste competitie in het judo.

 

Even zag het er in de finale benard uit voor Nikiforov toen zijn tegenstander de aanval inzette en een ippon leek af te dwingen, maar de referee kwam snel tussen en concludeerde dat de worp foutief werd uitgevoerd. Een derde en laatste strafpunt voor de Israëliër waardoor de overwinning naar onze militaire topsporter ging.

 

Na een tegenvallende Olympische campagne vorig jaar is dit een meer dan deugddoend resultaat voor Toma Nikiforov. Andermaal bewijst de regerende Europese kampioen dat hij de rug kan rechten als geen ander en blijft streven naar het hoogst haalbare in zijn sportcarrière.

Gert-Jan D'haene