Toma Nikiforov kroont zich tot Europees kampioen

Topsporter bij Defensie Toma Nikiforov heeft voor de tweede maal in zijn carrière het Europese goud gegrepen in het judo. In de klasse tot 100 kg was hij in de finale te sterk voor de nummer 1 van de wereld. Ook triatleet Marten Van Riel zorgde het voorbij weekend voor een nieuwe knalprestatie.

 

Toma begon vol zelfvertrouwen aan zijn kamp om de Europese titel. Hij had voorheen al enkele olympische medaillewinnaars gevloerd op zijn weg richting de finale. Ook daarin toonde onze landgenoot zich onoverwinnelijk en met ippon besliste hij de kamp met de Georgiër Varlam Liparteliani.

 

Voor Nikiforov is dit de derde glansprestatie op een rij. Hierdoor mag hij zijn vliegticket richting Tokio al boeken. De kwalificatie voor de Olympische Spelen kan hem immers niet meer ontsnappen.

 

Die andere topsporter, Marten Van Riel, is al langer zeker van zijn deelname aan de Olympische Spelen. De jonge triatleet zette zijn statuut nog extra kracht bij door ook de tweede manche van de Arena Games (indoor triathlon) te winnen. Nadat hij vorige maand in Londen al de sterkste was, deed hij nu in Rotterdam dat kunstje over.

Gert-Jan D'Haene

Erwin Ceuppens & Super League Triatlon