Topsport Defensie sterk vertegenwoordigd op Europese Kampioenschappen

Op donderdag 11 augustus gingen in München, Duitsland, voor de tweede keer in de geschiedenis de Europese Kampioenschappen van start. Met acht atleten in verschillende disciplines zijn de Topsporters bij Defensie sterk vertegenwoordigd. Vanaf zaterdag komen de eerste militairen in actie.

 

Nadat vier jaar geleden de Europese Kampioenschappen nog plaatsvonden in Berlijn en Glasgow, koos men met München nu voor één gaststad om het sportevenement te laten plaatsvinden. Daar zullen van 11 tot 24 augustus atleten in verschillende disciplines strijden om de Europese medailles. Negen disciplines waarbinnen ook heel wat topsporters van Defensie actief zijn.

 

Triatleten Noah Servais en Erwin Vanderplancke bijten zaterdag als eerste de spits af voor onze militairen. Boegbeeld Marten Van Riel moest door blessure in extremis afhaken, dus zullen Erwin en Noah de triatloneer hoog moeten houden.

 

Met Simon Debognies (10000m), Alexander Doom (400m) en Thomas Carmoy (Hoogspringen) zijn we in de atletieksport het sterkst vertegenwoordigd. Benieuwd of Alexander Doom met de Belgian Tornados opnieuw een medaille mee naar huis mag nemen.

 

Gymnasten Noah Kuavita en Victor Martinez komen pas vanaf volgende week donderdag aan de beurt. Zij strijden dan in de reeksen mee voor een ticket in de finales. Vaste waarde in het mountainbiken en kersvers Belgisch kampioen Jens Schuermans komt volgende week vrijdag als een van de laatste landgenoten in actie.

Noah KUAVITA

Victor MARTINEZ

Alexander DOOM

Noah SERVAIS

Erwin VANDERPLANCKE

Thomas CARMOY

Jens SCHUERMANS

Simon Debognies

Gert-Jan D'Haene

Gert-Jan D'Haene