Transportvliegtuigen A400M oefenen tijdelijk op basis Koksijde

Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 8 april 2022 zullen de Airbus A400M “Atlas” transportvliegtuigen van onze Belgische Luchtcomponent frequent gebruik maken van de basis in Koksijde. De vluchten kaderen in het dagelijks trainingsprogramma van onze transportpiloten en zullen hoofdzakelijk in de namiddag en vooravond plaatsvinden. Sporadisch zullen er ook een aantal nachtvluchten plaatsvinden.

 

In normale omstandigheden worden de meeste trainingsvluchten van onze transportcrews uitgevoerd tijdens oefeningen in het buitenland. Gezien de 15de Wing Luchttransport dezelfde landingsbanen gebruikt als haar civiele collega’s van Brussels Airport is het voor onze crews onmogelijk om hun oefenvluchten uit te voeren op en rond onze nationale luchthaven noch in het luchtruim boven Brussel. Om die reden gebruiken ze afwisselend de militaire basissen van Beauvechain, Florennes,  Kleine-Brogel  en Koksijde.

 

Deze vluchten zijn een noodzaak in de vorming en kwalificatie van ons varend personeel en de paraat stelling van onze eenheden en behoren tot het jaarlijks vliegprogramma van onze Luchtmacht. Mocht er eventueel kans zijn op lawaaihinder dan zullen we er alles aan doen om deze tot een minimum te beperken.

Jozef Vanden Broeck

Jozef Vanden Broeck