Verrassingsbezoek tijdens het familie-infomoment in Marche-En-Famenne

Tijdens een bijeenkomst in Marche-en-Famenne van families wiens naasten momenteel opereren in Roemenië, verscheen er onverwacht bezoek. Minister van Defensie, Ludivine Dedonder, tekende present tussen de 300 familieleden van deze militairen.

 

Eenheden wiens personeel zich in het buitenland bevindt, organiseren familiedagen om de mensen te informeren over hun opdracht. Ook voor de missie in Roemenië is dat zo. Tijdens zo’n bijeenkomst krijgen familieleden ook de kans om te praten met andere militairen uit de eenheid.

 

Het bezoek van minister Dedonder kwam als een verrassing voor de aanwezigen. Het gebeurt niet elke (familie)dag dat de Minister van Defensie present tekent. Dedonder wist de families te vertellen dat de Belgische delegatie ten laatste midden juli terug zal keren. Voor velen kwam het heel plotse vertrek richting Roemenië als een donderslag bij heldere hemel. Het feit dat de families nu een terugkeerdatum hebben stelt velen gerust.

 

Zo’n 300 Belgische militairen maken sinds 8 maart deel uit van de Nato Response Force (NRF), als reactie op de Russische invasie in Oekraïne. Het detachement in Roemenië valt onder het bewind van de Franse Chasseurs Alpins.

 

Lees meer over onze inzet in Roemenië op deze website.

Rein Van den Bergh

Adrien Muylaert