15 Wing in Melsbroek huldigt nieuwe loods A400M in

Op maandag 8 november werd de nieuwe onderhoudsloods van de 15 Wing in Melsbroek officieel ingewijd. Onder het goedkeurend oog van Chef Defensie admiraal Michel Hofman en minister van Defensie Ludivine Dedonder rolde in de namiddag de eerste A400M de splinternieuwe loods binnen.

 

Amper twintig maanden na de start van de werken in februari 2020 en een coronapandemie later, werd de nieuwe onderhoudsloods voor de A400M officieel in gebruik genomen. De loods is het resultaat van een internationale samenwerking tussen België en Luxemburg. Met een oppervlakte van 13 621 m² kan aan drie A400M-toestellen gelijktijdig onderhoud uitgevoerd worden. Daarnaast is er ook kantoorruimte (1200 m²) en een logistieke zone  (3500 m²) voorzien. Verschillende opslag- en werkplaatsen vervolledigen de nieuwbouw.

 

“Met trots sta ik hier om de nieuwe onderhoudsloods in te huldigen,” zei minister Dedonder. “Met deze nieuwe loods, een voorbeeld van de infrastructuur van de toekomst, wordt de 15 Wing het uithangbord van Defensie. Ook de bouw van een flight simulator voor de A400M is volop aan de gang. Met deze vernieuwingen zal de militaire luchthaven van Melsbroek nog meer dan vandaag in staat zijn om met onze A400M- en de Multi Role Tanker Transport (MRTT) vloot te werken.”

 

We are the 15th Wing, the airforce, and together we make a difference,” besloot generaal-majoor vlieger Thierry Dupont de persconferentie. Na een korte rondleiding en het officieel doorknippen van het lint, werd de eerste A400M onder luid applaus de nieuwe onderhoudsloods binnengerold.

Wilge Decraene

Vincent Bordignon