B-FAST : Dank U

Op 19 april vindt er een speciale avond plaats in het Egmontpaleis in Brussel, op initiatief van het van B-FAST Planning Committee. Doel: alle deelnemers aan de B-FAST- operatie in Turkije, na de aardbeving van 6 februari, bedanken voor hun inspanningen en inzet.

 

Rotaties van de Airbus A400M die manschappen en uitrusting vervoert, het opzetten – en uiteindelijk schenken – van een veldhospitaal ter grootte van een voetbalveld (6.000 m²), deelname van de Medische component (dokters, verpleegkundigen, enz.),… In de dagen na de ramp heeft Defensie een belangrijke bijdrage geleverd aan de inspanningen van de Belgische snelle interventiestructuur voor de slachtoffers.

 

24 uur per dag

 

Amper tien dagen na de ramp was het veldhospitaal volledig operationeel, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Naast de logistieke teams die apparatuur vervoerden, maakten zo’n 13 leden van de Medische Component deel uit van het eerste responsteam. Zij werden op 26 februari afgelost door 12 andere militairen.

 

Na afloop heeft België zijn veldhospitaal aan Turkije aangeboden, evenals medisch materiaal en een waterzuiveringsinstallatie om proper drinkwater te garanderen.

 

Voor meer informatie over onze bijdrage: Beldefnews | B-FAST : Job well done! (mil.be)