Herontplooing, een goed geoliede organisatie

De herontplooing van 300 Belgische militairen naar Roemenië om samen met andere naties de Battle Group Forward Presence (BGFP) te vormen, vereiste een gemillimeterde organisatie in België. De BGFP-missie is onlangs omgevormd tot de Collective Defense Battle Group (CDBG).

 

Net als bij een verhuizing is er geen sprake van alles los in containers opeen te stapelen. Planning, controle, orde en methode zijn sleutelwoorden voor majoor Céline en haar Redeploy Task Force (RDTF), bijgestaan door de Militaire Politie (MP) en de Movement Control Group (MCG).

 

Met de steun van het Franse bataljon ter plaatse werd individueel materiaal specifiek voor de lokale omstandigheden (koudweer uitrusting, persoonlijke bescherming, enz.) geleverd aan onze logistieke medewerkers.

 

Hetzelfde geldt voor persoonlijke uitrusting en bagage die door de MP wordt gecontroleerd voordat het wordt gepalletiseerd of in containers wordt geplaatst. Het gaat er vooral om de veiligheid te waarborgen door alles te verwijderen dat niet toegestaan is ​​door de transportregelgeving.

 

De missie van korporaal Jonathan, die zijn Sisu bestuurt, zal zijn om de verschillende containers te verplaatsen en te laden op de vrachtwagen of op de wagons van de trein.

 

Na de ontmanteling, het schoonmaken en opruimen van de diensttenten en het opknappen van de accommodatie begint het wachten op het transport van onze militairen naar België.

 

Binnen een paar dagen of weken ontvangt iedereen zijn uitrusting rechtstreeks bij zijn respectievelijke eenheid.

Logistiek, een mooie organisatie!

Henri Houillet

Henri Houillet