Chef Defensie bezoekt woonzorgcentra die Defensie ondersteunt

Op donderdag 26 november heeft admiraal Hofman twee woonzorgcentra in de buurt van Gent bezocht. Daar ontmoette hij de militairen die er helpen tijdens deze gezondheidscrisis.

 

Het bezoek van de Chef Defensie begon in het centrum Kanunnik Triest in Melle. In de grote hal van de instelling sprak de CHOD met de directie, het personeel en de burgemeester. Sinds maandag 23 november werken hier zestien militairen in een beurtrol om het centrum te ondersteunen. Defensie heeft er acht ambulanciers en acht logistieke hulpen ingezet.

 

“We zijn hier supergoed ontvangen”, vertelt een jonge ambulancier. “Ze hebben echt moeite gedaan om ons zo goed mogelijk in de ploeg op te nemen. Wij moeten ons ook aanpassen, want dit is niet echt ons werk. Maar alles verloopt goed en ze aarzelen niet om onze hulp te vragen.”

 

Het tweede bezoek vond plaats in het centrum De Lichtervelde in Eke. De twaalf militairen die dit centrum versterken hadden zich aan de ingang opgesteld. Ze konden ook met de admiraal spreken. “Hartelijk bedankt! Goeie moed en doe zo voort!”, moedigde de CHOD hen aan. Bij het einde van het bezoek schonk hij hen ook een herinneringsmedaille.

 

Defensie heeft militairen ingezet in woonzorgcentra over heel het land om te helpen in de strijd tegen Covid-19. Admiraal Hofman stond erop persoonlijk de mannen en vrouwen te ontmoeten, over hun ervaringen te praten en hen in het licht te zetten.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Ritchie Sedeyn