Amerikaanse brigadecommandant bezoekt operatie Fort to Port

Op woensdag 26 november 2020 heeft de Amerikaanse brigadecommandant kolonel Michael Schoenfeldt een bezoek gebracht aan de haven van Antwerpen, waar Defensie de operatie Fort to Port 2020 uitvoert. Met zijn bezoek wil de brigadecommandant zijn troepen een hart onder de riem steken op de dag van Thanksgiving.

 

Net zoals in 2019 levert Defensie als gastland steun aan de Amerikaanse operatie Atlantic Resolve. Bij de zevende aflossing worden 1.470 Amerikaanse militaire rups- en wielervoertuigen ontscheept in de haven van Antwerpen. De voertuigen, waaronder ook tanks en vrachtwagens, behoren tot het US First Brigade Combat Team van de 1st Cavalry Division (1/1CD) uit Fort Worth in Texas, ook bekend als de Ironhorse Brigade.

 

Defensie speelt een cruciale rol bij de aankomst en het transport van de uitrusting van de brigade door de haven van Antwerpen. Specialisten in force protection van de Luchtcomponent bewaken en beveiligen het materieel van onze Amerikaanse bondgenoten.

 

Met de operatie brengen de Amerikanen om de negen maanden een nieuwe gevechtsbrigade naar Polen en de Baltische staten. Daar voeren Amerikaanse gevechtstroepen samen met hun NAVO-partners trainingen uit om de operationele samenwerking te verbeteren en de betrokkenheid van de Verenigde Staten als betrouwbaar lid van de alliantie te demonstreren.

 

Ook tijdens de uitvoering van Fort to Port worden de geldende covidmaatregelen strikt toegepast. De gezondheid en veiligheid van ons personeel zijn immers topprioriteiten.

Lees ook ons artikel ‘Fort to Port: Luchtcomponent beveiligt rupsvoertuigen in Antwerpse haven’

https://beldefnews.mil.be/fort-to-port-luchtcomponent-beveiligt-rupsvoertuigen-in-antwerpse-haven/

David Vandroogenbroeck

Werner Devijlder