De Chef Defensie eert zijn Nederlandse en Luxemburgse collega’s

Op dinsdag 16 januari overhandigde de Chef Defensie (CHOD), admiraal Michel Hofman, een Belgisch ereteken aan de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, en aan zijn Luxemburgse evenknie, generaal Steve Thull. Een manier om de samenwerking binnen de BENELUX te vieren.

 

De Nederlandse Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, speelde een sleutelrol in belangrijke aankoopprojecten, waaronder de vervanging van de Nederlandse en Belgische fregatten (het ASWF-project) en mijnenjagers (het r-MCM-project). Eerder had hij ook de samenwerking tussen onze landen op het gebied van inlichtingen gefaciliteerd.

 

De Luxemburgse Chef Defensie, generaal Steve Thull, speelde een sleutelrol bij de vlotte integratie van de Luxemburgse A400M in de 15de Tactische Wing in Melsbroek. Hij was actief betrokken bij de oprichting van het bi-nationale verkenningsbataljon (het ERMESINDE-project) en heeft ook de samenwerking op het gebied van ruimtevaart, satellieten en cyber bevorderd.

 

Als erkenning voor deze bijdragen aan de Belgische Defensie kende de CHOD de twee generaals het kruis van Grootofficier in de Kroonorde toe.

 

“Het toekennen van deze eervolle onderscheiding is de bekroning van een jarenlange productieve en collectieve samenwerking tussen onze Naties. Onze BENELUX-samenwerking zorgt keer op keer weer voor performante en unieke realisaties”, aldus admiraal Hofman.

Decraene Wilge

Gaggero Lucia