De eerste Belgische F-35 techniekers beginnen aan hun conversie

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor de toekomstige Belgische F-35 technici en instructeurs. Op 7 februari vertrokken deze experts van de nieuwe generatie voor een uitgebreide academische opleiding aan de Eglin luchtmachtbasis, onder toezicht van de nieuw opgerichte F-35 Conversion Unit.

 

Na een voorbereidingsperiode  in België verlieten de ervaren F-16 techniekers de basis van Florennes voor hun conversie op de F-35A. De opleidingen zullen plaatsvinden in het F-35 Academic Training Center van Lockheed Martin. Technici zullen profiteren van een compleet cursusprogramma, interactieve training op individuele computersimulators en uitgebreide oefening op modellen op ware grootte.

 

Majoor Loïc Van Himst, technisch verantwoordelijke van de F-35 Conversion Unit, onderstreept het belang van deze revolutionaire training: “We vestigen hier de bakermat van onze F-35 Maintenance Squadrons voor de komende vijftig jaar.” Dit ultramoderne centrum biedt ongeëvenaarde expertise, geleverd door instructeurs met meer dan 25 jaar ervaring. Dit is een unieke kans voor onze techniekers van de Luchtcomponent.

 

Sommige specialisten zullen hun training voortzetten met meer praktijkgerichte training op de F-35A op Luke Air Force Base in Phoenix, Arizona. Deze ervaring zal hen klaarstomen om de eerste F-35 toestellen in België te ontvangen.

 

De komende jaren zullen 120 Belgische technici hun omschakeling naar de F-35A volgen in de Verenigde Staten. Een cruciale stap voor de modernisering van onze luchtverdediging.

Air Component

Air Component