De KMS opent haar deuren

De Koninklijke Militaire School (KMS) biedt toekomstige afgestudeerden van de middelbare school de kans om tijdens ontdekkingsdagen een typische dag als leerling-officier mee te maken. Bezoekers kunnen op de campus en in het kamp van Elsenborn meer te weten komen over het onderwijsaanbod.

 

Op 3 februari nodigde de KMS, geïnteresseerden op zoek naar een bijzondere opleiding, uit om het dagelijks leven van leerling-officieren te leren kennen in het kamp van Elsenborn. Een zestigtal bezoekers liet zich onderdompelen in de boeiende wereld van de militaire opleiding.

De kaderleden van de KMS leidden de bezoekers rond doorheen alle verschillende locaties van het winterkamp. Ze kregen de kans om in kleine groepjes het logement van de leerlingen te ontdekken, hun bewapening te leren kennen, overlevingstechnieken in de praktijk te zien, de schietstand te bezichtigen en een tactisch bivak te bezoeken.

 

“Het is echt een meerwaarde om hier te zijn en om het kamp en de activiteiten van de leerlingen te zien. Zo krijg ik een beter beeld van hun dagelijks leven,” vertelt een van de deelnemers tijdens de lunch op het terrein.

 

Gedurende de dag waren de kaderleden steeds beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden. Op deze manier konden de bezoekers zien wat het inhoudt om leerling-officier te zijn aan de KMS en konden ze de militaire uitdagingen ontdekken die het studieprogramma mee vormgeven.  Bovendien werd er ook nog een Q&A georganiseerd tussen de bezoekers en de leerlingen.

 

“De teamspirit is heel sterk; er is altijd iemand om je aan te moedigen bij moeilijkheden tijdens een les. Zelfs als je niet heel sportief bent, zal je merken dat je een mooie individuele progressie kan maken,” legt een van de leerlingen uit.

 

Komende data

 

Deze dag gaf slechts een glimp van opleidingsmogelijkheden aan de Koninklijke Militaire School. De Faculteit Polytechniek, de Faculteit Sociale en Militaire Wetenschappen en de Speciale Divisie hebben allen de volgende pijlers gemeenschappelijk: het academische, het militaire, het sportieve en het karakteriële. Deze pijlers vormen de basis van de verschillende opleidingen aan de KMS.

Voor een meer gedetailleerde kijk op het onderwijsaanbod kan men zich ook aanmelden voor een van de volgende ontdekkingsdagen die op de campus worden georganiseerd.

 

Mis de komende evenementen niet: schrijf je hier in.

Camille Henry

Erwin Ceuppens