De minister van Defensie bezoekt de apotheek van het Militair Hospitaal

Minister van Defensie Ludivine Dedonder bracht donderdag een bezoek aan de apotheek van het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Hembeek. Hier wordt sinds 5 januari een deel van de Belgische vaccins tegen Covid-19 opgeslagen en voorbereid.

 

Het Militair Hospitaal is het grootste logistieke centrum voor de opslag en distributie van het Pfizer/BioNTech-vaccin aan woonzorgcentra in het Brussels Gewest. De voordelen? Het gekwalificeerd personeel en de grote capaciteit aan ultravriezers (-80 ° C).

 

Tijdens dit bezoek kon de minister het werk zien dat wordt uitgevoerd door het team van zes apothekers dat momenteel aanwezig is – het personeel is verdubbeld om deze missie uit te voeren. Er werden al 4.000 doses uitgedeeld aan bewoners en personeel van Brusselse woonzorgcentra.

 

Het Brussels Gewest bepaalt de hoeveelheden van de te bestellen vaccins, evenals de plaatsen en data van vaccinatie. De militaire ziekenhuisapotheek zorgt er dus voor dat de vaccins worden besteld, ontvangen, opgeslagen en ten slotte worden voorbereid. Een burgerbedrijf zorgt dan voor de distributie in de woonzorgcentra.

 

Aan de hand van dit bezoek wou de minister het reeds geleverde werk zien en de medewerkers aanmoedigen. “Wat me opviel was het enthousiasme van de personeelsleden over deze deelname aan de vaccinatiecampagne”, gaf ze aan alvorens te herinneren aan het belang van de missie van hulp van Defensie aan de natie.

 

De steun van het Militair Hospitaal houdt daar niet op. In een volgende fase, zal het net als verscheidene andere militaire kwartieren, fungeren als vaccinatiecentrum. Met een snelheid van 1.000 vaccins per dag, 7 dagen per week, zullen ze 100.000 Brusselaars vaccineren tegen Covid-19. Eveneens zullen mobiele vaccinatieteams de burgerploegen versterken.

Malek Azoug