Defensie start met de Roll Out Clothing System van de nieuwe operationele kleerkast BDCS van de mannelijke en vrouwelijke militairen

Op 7 december start de uitrol van het Belgian Defense Clothing System (BDCS). Deze nieuwe operationele kledij zal beschikbaar zijn voor het militair personeel van de Land-, Lucht- en Medische Component. Mevrouw Ludivine Dedonder, Minister van Defensie zal aanwezig zijn voor de maatname en het ontvangst van een set BDCS. In totaal ontvangen 25.000 militairen hun BDCS-sets.

 

BDCS is een resultaat van de samenwerking tussen Defensie en het consortium SSC (Sioen, Seyntex, Crye Precision™). De kledij bestaat uit verschillende lagen (multi-layer) waarbij alle stukken complementair en geïntegreerd zijn door de op maat gemaakte stretch VTX RIPTSOP™ stof. De geïntegreerde stretch zorgt voor een slankere snit met maximale mobiliteit voor zowel mannen als vrouwen. Bovendien wordt het nieuwe camouflagepatroon Multicam® geïntroduceerd. De patronen maximale camouflage in verschillende omgevingen met een minimale logistieke belasting.

 

Vertegenwoordigers van de firma’s SIOEN en Seyntex zullen aanwezig zijn.

 

De komende 15 jaar zal het Consortium SSC onze militairen uitrusten met nieuwe operationele kledij en toebehoren voor een totaalbudget van 410 miljoen Euro.

 

Het basispakket in 2022 bestaat uit:

  • G4 Combat shirt
  • G4 Combat pant
  • G4 Field shirt
  • G4 Field pant
  • High loft jacket

 

Gedurende de looptijd van het contract, zal het basispakket uitgebreid worden met bijkomende kledij en uitrustingsartikelen tot het volledige geïntegreerde kledijsysteem, inclusief op wol gebaseerde onderkledij, regenkledij, CBRN uitrusting (Chemisch, Bacteriologisch, Radioactief, Nucleair), ballistische bescherming (Load bearing vests / helm), rugzakken, enz.

 

Website: https://www.bdcs.be

DG StratCom / DG MR

DG StratCom