Einde van de NAC Summer Campaign

Na vier weken training op zee in het kader van de Navy Academy (NAC) Summer Campaign, keerden onze studenten en hun instructeurs op vrijdag 28 juli terug naar huis.

 

Onze jonge officieren, onderofficieren en vrijwilligers vertrokken op 3 juli aan boord van de mijnenjagers Bellis en Lobelia, het fregat Louise-Marie en het Franse opleidingsschip Almak. De campagne duurde bijna een maand, waarin ze konden trainen in echte omstandigheden onder toezicht van hun instructeurs. Hierdoor konden ze niet alleen maritieme vaardigheden opdoen, maar werden ze ook voorbereid op hun toetreding tot de vloot.

 

We spraken met drie bemanningsleden van de mijnenjager Lobelia om hun feedback te krijgen over deze zomercampagne.

 

Een succes volgens luitenant-ter-zee eerste klasse Marleen, commandant van de Lobelia

Al het personeel en de studenten waren zeer gemotiveerd om te leren. Wederzijdse steun tussen de bemanningen van de verschillende schepen was het sleutelwoord van deze training, waardoor teamwerk meer dan plezierig was. De campagne bestond uit zeer verschillende profielen: voor sommigen was het de eerste keer en anderen deden tijdens deze campagne hun eindexamen om wachtofficier te worden. En ze zijn geslaagd! Onze Marine heeft er nu vier officieren van de wacht bij, een beroep dat we hard nodig hebben, legt de commandant uit.

 

Voortdurend leren voor eerste meester Bastien, elektrotechnicus aan boord

 

Tijdens deze campagne heeft de eerste meester, die gewend is aan “learning on the job”, veel ervaring opgedaan in zijn vakgebied. Hij is erg blij met zijn nieuwe team, met wie hij het meteen goed kon vinden. Samen met de leden van zijn team zijn ze verantwoordelijk voor alle elektronica aan boord.

 

Tweede meester Julien, teamleider transmissie op de tripartite mijnenjager

“De NAC-campagne verliep over het algemeen goed,” zegt de onderofficier. Zijn team, dat verantwoordelijk is voor het verzenden en ontvangen van berichten met andere schepen, bestaat uit vier gekwalificeerde leden, waaronder een vrijwilliger met meer ervaring op het gebied van verbindingen dan hij. Maar de chef blijft bescheiden: “Elke dag leer ik van mijn team en ik durf het zeker ook te zeggen wanneer ik iets niet weet. Je moet in staat zijn naar je collega’s te luisteren en hun opmerkingen niet persoonlijk op te vatten”. Het is een fijn team, bestaande uit Franstaligen en Nederlandstaligen die elke dag van elkaar leren. De tweede meester kan steeds rekenen op zijn team en dat is voor hem het belangrijkste.Dankzij deze campagne is de integratie vlot verlopen.

 

Wij wensen al onze studenten (en instructeurs) die hebben deelgenomen aan de NAC Summer Campaign 2023 het allerbeste en een welverdiende vakantie!

The Belgian Navy

The Belgian Navy