Medailleoogst voor militaire triatlonploeg op het Wereldkampioenschap

In het Spaanse Aguilas hebben de Belgische militaire triatleten gezorgd voor een sterke prestatie op het CISM-wereldkampioenschap. Met twee gouden en twee zilveren medailles mogen onze atleten terugkijken op een meer dan geslaagde week.

 

Het 23ste wereldkampioen triatlon van het Conseil International du Sport Militaire (CISM) was een schot in de roos voor onze militaire triatlonploeg.

 

Op de eerste competitiedag stonden de individuele wedstrijden op het programma. Daar zorgde kersvers topsporter bij Defensie Erwin Vanderplancke meteen voor een eerste hoogtepunt door de zilveren medaille weg te kapen na een spannende strijd met de Zwitser Max Studer. Niet veel later maakte Frederik Van Lierde het feestje compleet door in de mastercategorie de gouden medaille te veroveren. Het was de eerste wedstrijd voor Frederik sinds hij twee jaar geleden afscheid nam van het topsportbestaan.

 

Er viel diezelfde dag nog een derde medaille te noteren, want dankzij de sterke individuele prestatie van alle atletes en atleten prijkte België op de twee plaats in het landenklassement, mochten de atleten nog eens het podium op.

 

Twee dagen later stond de relay competitie op het programma waarbij in teamverband twee dames en twee heren elk om beurt een minitriatlon moeten afleggen. Ook hier toonde de masterploeg zich oppermachtig en haalde de wereldtitel binnen. Het elite team eindigde op een zesde plaats.

Gert-Jan D'haene

CISM