Mehdi Carcela verlaat Standard en komt naar Defensie

Update 1/04 20h : Het was een 1 April grap.

Eindelijk is het officieel: Defensie richt een eigen profvoetbalteam op om tegen begin volgend seizoen aan de Belgische voetbalcompetitie deel te nemen. Standard-speler Mehdi Carcela verlaat zijn huidige club om mee te stappen in dit nieuwe voetbalavontuur bij Defensie. Minister van Defensie Ludivine Dedonder, van wie algemeen geweten is dat ze een voetbalfan is, wil met dit nieuwe initiatief de zichtbaarheid, herkenbaarheid en attractiviteit van Defensie verhogen.

 

Minister van Defensie Ludivine Dedonder: “Nu ik zes maanden in functie ben, heb ik besloten binnen Defensie een professionele voetbalploeg op te richten. We starten meteen zowel met een mannen- als vrouwenteam en zetten hoog in qua ambities. Onze teams zullen in eerste klasse spelen. Daarom gaan we nu op zoek naar de beste spelers om onze ploeg te vervolledigen. Met enige fierheid kan ik aankondigen dat Mehdi Carcela de ploeg zal aanvoeren als kapitein voor het seizoen 2021 – 2022 en onze nieuwe club mee zal helpen onze doelen te halen.”

 

Op dinsdag 29 maart 2021 heeft Carcela in het grootste geheim en met medeweten van zijn club Standard zijn contract getekend in aanwezigheid van de minister. Hij blijft tot het einde van dit seizoen uiteraard wel bij zijn huidige topclub Standard-Luik.

 

De voetbalclub van Defensie zal zich in Evere vestigen en de trainingen gaan door in de infrastructuur van Defensie zelf. Al vanaf de maand mei zal een eerste selectie van jonge talenten worden gehouden om de ploeg compleet te maken. Daarnaast zal Defensie op het einde van het seizoen op de transfermarkt haar slag slaan dankzij een uitzonderlijk hoog transferbudget.

 

Het stamnummer 10.000 is al bekend, maar een naam heeft de club nog niet: “De naam van de club moet worden gekozen door de mensen die onze nieuwe voetbalploeg van Defensie zullen aanmoedigen”, aldus nog de minister. “Ze kunnen via sociale media laten weten welke naam onze club moet krijgen.”

 

Nog via sociale media kunnen de supporters aan de minister laten weten welke speler of speelster jullie in de ploeg van Defensie willen: ga naar @dedonderludivine op Instagram en doe mee! Neem een foto van je favoriete speler of speelster, tag hem of haar én @dedonderludivine in de foto en deel de foto op je instagramstory met de hashtag #FC-D-Mil.

 

Met deze nieuwe voetbalploeg wil Minister van Defensie Ludivine Dedonder een extra drive aan de rekruteringscampagne voor deze legislatuur geven: Defensie rekruteert immers 10.000 militairen en honderden extra burgers tegen eind 2024.