Topsporters op koers richting Tokio

Onze topsporters Defensie lieten het voorbije weekend opnieuw van zich horen. Zowel triatleet Marten Van Riel als judoka Toma Nikiforov tekende voor een internationale topprestatie. Hiermee zetten ze hun ambities extra kracht bij voor de Olympische Spelen van deze zomer.

 

Het was erg lang geleden dat Marten Van Riel nog eens een wedstrijd mocht aanvatten. Zaterdag was het echter meteen raak in zijn eerste competitie van 2021. De 28-jarige triatleet won de indoor Super League Triathlon tijdens de Arena Games in Londen.

 

Hij klopte heel wat wereldtoppers die voor dit unieke wedstrijdconcept naar Groot-Brittannië waren afgezakt. Door de huidige coronamaatregelen zijn ‘normale’ triatlonwedstrijden nog niet aan de orde maar dankzij de Arena Games kunnen de atleten zich nu indoor met elkaar meten.

 

Toma Nikiforov bewees andermaal zijn uitstekende vorm. Nadat hij enkele weken terug goud pakte in de Grand Slam van Tasjkent knokte hij zich nu naar een bronzen medaille in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

 

Met die prestatie verzamelt Toma belangrijke punten voor de wereldranglijst. Hij klimt hierin op richting twintigste plaats zodat hij momenteel rechtstreeks geplaatst is voor de Olympische Spelen.

 

Marten Van Riel is al langer zeker van zijn kwalificatie. Er maken dus steeds meer militairen kans om te schitteren op het grootste sportevenement ter wereld, komende zomer in Tokio.

Gert-Jan D'haene

Super League Triathlon & Erwin Ceuppens