Militairen op operatie krijgen virtueel kerstcadeau van minister en Chef Defensie

Dit jaar geen traditioneel kerstbezoek voor de militairen in operaties. De minister van Defensie Ludivine Dedonder en de Chef Defensie admiraal Michel Hofman hebben op dinsdag 15 december virtueel gesproken met de militairen die momenteel in Mali ontplooid zijn.

 

Traditioneel brengen de minister en Chef Defensie tijdens de kerstperiode een bezoek aan de militairen op operatie, maar daar stak corona dit jaar een stokje voor. De hoogste autoriteiten van het Belgische leger stonden er echter op om de militairen in het buitenland een hart onder de riem te steken, al gebeurde dat dit jaar dus noodgedwongen virtueel tijdens een skypemeeting.

 

Op dinsdag 15 december gingen de minister en Chef Defensie het gesprek aan met de militairen die hun opdracht uitvoeren in Bamako en Gao, beiden in Mali. Eerst gaf de detachementscommandant een briefing en volgde een korte speech van de minister en de Chef Defensie. Dan was het tijd voor de symbolische overhandiging van het kerstgeschenk en een gesprek met de militairen ter plaatse.

 

Admiraal Hofman en minister Dedonder zullen hun gelukwensen ook overmaken aan de militairen in andere operatiezones. Op 18 december is het de beurt aan Afghanistan en Jordanië. Op 22 december wensen ze de militairen in Niger een zalig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

 

Stijn Verboven

Malek Azoug