Opening van het vaccinatiecentrum van het MHKA voor de inwoners van Brussel

Sinds maandag 3 mei kan de bevolking van Brussel zich laten vaccineren in het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) in Neder-over-Heembeek. In mei kunnen daar elke week 5.000 vaccins worden toegediend.

 

Het centrum opende vanochtend zijn deuren in aanwezigheid van de minister van Defensie, Ludivine Dedonder. Dit is het tiende vaccinatiecentrum in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zal de vaccinatiecapaciteit van het Gewest vergroten. Op kruissnelheid kunnen 50.000 mensen per maand worden gevaccineerd.

 

Het Militair Hospitaal zal binnenkort ook de verpakking en de bereiding van vaccins voor gevangenispersoneel en gevangenen op zich nemen. Het is ook verantwoordelijk voor de vaccinatie van Belgische expats.

 

“Het werk en de betrokkenheid van het personeel van Defensie en de Medische Component in het bijzonder, is een voorbeeld voor ons land en komt de bevolking ten goede. Ik wil het ingezette personeel daar oprecht voor bedanken” verklaarde de minister.

 

Defensie blijft de natie bijstaan tijdens deze Covid-19 crisis. De opening van dit vaccinatiecentrum komt bovenop de logistieke steun die reeds wordt verleend aan een dertigtal andere centra, aan de mobiele vaccinatieteams die over het hele land zijn verspreid en aan de medische planners die aan de Taskforce Vaccinatie zijn toegewezen.

Cel Woordvoerder

Ritchie Sedeyn

Luc Carvers