Ruime belangstelling voor eerste Techno Fest

Ondanks de regen van zaterdag en zondagvoormiddag kwam het publiek talrijk opdagen voor het eerste ‘Techno Fest’ op de Marinebasis Zeebrugge.

 

Het hele weekend lang konden bezoekers kennis maken met de technologische snufjes waarover de Marine beschikt, zowel op haar huidige schepen als op de nieuwe mijnbestrijdingsvaartuigen die verwacht worden in 2024. Die zullen onder andere gebruik maken van onderwaterdrones, die vanop een ‘moederschip’ gelanceerd en bestuurd kunnen worden. De drones zijn uitgerust met een arsenaal aan mogelijkheden om objecten onder water te lokaliseren en eventueel te neutraliseren. Om deze schepen te bemannen heeft de Marine nood aan gekwalificeerd personeel. In de scheepshangar van de basis werden alle firma’s die betrokken zijn bij de bouw en de uitrusting van deze nieuwe mijnbestrijdingsschepen ontvangen.

 

Op zaterdag vond in de All Ranks mess van de basis de e-gaming finale plaats. De resultaten van de drie verschillende spellen:

  • Warzone

– Martijn Collier “Black_Angels_3”

– Karel Stevens “Grazyzone”

 

  • Rocket League

– Pieter Verheye “GeigerTeller”

– Emile Goeminne “Soul9”

 

  • CS:GO

– Nichola Bauwelinck “wH1TE”

– Jochem Boender “K1nex”

 

De winnaars krijgen een VIP arrangement aangeboden aan boord van een van onze schepen tijdens de At Sea Demo Day in 2022.

 

 

Op zondag was het vanaf 10u. drummen aan de ingang van de basis. De Marinebasis opende namelijk haar deuren in het kader van Openbedrijvendag. Als eerste konden bezoekers op de helikopterlandingsplaats een demonstratie met drones volgen. In de sportzaal vonden zowel de kwalificaties als de finale van het Drone Racing evenement plaats. Vooral het jonge publiek was onder de indruk van de vliegrace waarbij de toestellen aan meer dan 140 kilometer per uur drie rondes moesten afleggen in minder dan 30 seconden. Winnaar Killian Rousseau, pseudoniem DARKEX, nam uiteindelijk de hoofdprijs mee naar Bourgogne (Frankrijk). Niet onbelangrijk is te vermelden dat Killian tot de top vijf van beste dronepiloten ter wereld behoort.

 

De Marine bedankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid.

Yves Swertvaegher

Jorn Urbain