Topsport Defensie verwelkomt olympiërs

Topsport Defensie telt in 2022 acht nieuwe atleten. Met drie atleten die de voorbije zomer actief waren op de Olympische Spelen krijgt het topsportproject van Defensie alvast een stevige kwaliteitsinjectie.

 

Dit jaar zullen acht nieuwe atleten met het logo van Defensie op de borst het beste van zichzelf geven in hun discipline. Ondertussen zijn bijna alle atleten begonnen aan hun basisopleiding en sommigen hebben deze al met succes beëindigd. Na de opleiding kunnen ze zich opnieuw volop focussen op het sportieve carrière.

 

Enkele atleten uit de atletiekwereld mogen zich vanaf nu militair noemen. Onder hen weerklinken niet de minste namen. Dieter Kersten (marathon), Robin Hendrix (5000m) en Alexander Doom (400m) gelden als atleten met grote ambities en dat bewezen ze de voorbije zomer al met hun kwalificatie en deelname aan de Olympische Spelen. De Spelen waren een grote leerschool waar ze alle drie erg veel ervaring hebben opgedaan. Ze delen ook dezelfde droom: er opnieuw bij zijn in Parijs in 2024 en er een nog betere prestatie neerzetten.

 

Met Victor Martinez (gymnastiek), Alessia Corrao (judo) en Jarno Verwimp (ruitersport) voegt Defensie ook enkele beloftevolle atleten toe aan hun topsportkern. Deze atleten gooiden al hoge ogen in de jeugcategoriën en willen dit dan ook bevestigen in de toekomst. Met Jarno Verwimp heeft Defensie ook voor het eerst in de geschiedenis een ruiter als topsporter in de gelederen.

 

Topsport Defensie en triatlon is al langer een geslaagd huwelijk dus schuilt er tussen de acht namen ook een triatleet: Erwin Vanderplancke. Hij is de nieuwe man die het sterke triatlonblok binnen Defensie zal vervoegen en ook zijn focus ligt op de Olympische Spelen in Parijs.

 

Adriaan Dewagtere (short track) is een jonge atleet die zich richt op de Winterspelen. Na het winterseizoen van 2022 zal hij zijn basisopleiding bij Defensie aanvatten om daarna terug de ijsbaan op te springen op zoek naar dat ticket voor de Olympische Winterspelen.

 

Met acht nieuwe gezichten waait er door het topsportproject van Defensie een nieuwe wind. Met groot enthousiasme verwelkomen we dan ook de nieuwe militairen en we kijken rijkhalzend uit naar hun topprestaties.

Gert-Jan D'haene

Rein Van den Bergh