Topsporters Defensie klaar voor olympisch avontuur

Met een jaar uitstel kunnen we ons eindelijk opmaken voor het grootste sportevenement ter wereld. Van 23 juli tot 8 augustus strijden in en rond Tokio duizenden atleten in talloze disciplines om het olympisch eremetaal. Met vier topsporters van Defensie in de Belgische selectie kunnen ook wij met de tricolore vlaggen voor het tv-scherm meezwaaien.

 

Marten Van Riel (triathlon), Jens Schuermans (mountainbike), Elke Vanhoof (BMX) en Toma Nikiforov (judo) verdedigen de Belgische kleuren in Japan. Voor alle vier de atleten wordt het de tweede kennismaking met de Olympische Spelen. Vier jaar geleden waren ze er ook al bij in Rio De Janeiro.

 

Op 26 juli bijten Marten en Jens de spits af voor de topsporters Defensie. Drie dagen later, op 29 juli, beginnen Toma en Elke aan hun olympisch toernooi. Op 31 juli verschijnt Marten Van Riel voor de tweede keer op het wedstrijdtoneel samen met zijn teamgenoten van de Belgian Hammers.

 

Dat het aparte spelen zullen worden is een understatement. Omdat de noodtoestand in Tokio opnieuw van kracht is, zullen de atleten hun wedstrijden zonder publiek moeten afwerken. Toch zal dat hen niet weerhouden om alles te geven. Door het uitstel brandt het olympisch vuur immers al een jaar langer in ieders sporthart.

 

Volgende week stellen we in de aanloop van de competitie elke topsporter nog eens individueel aan jullie voor. Uiteraard volgt Defensie de wedstrijden van onze ambassadeurs tijdens de Olympische Spelen op de voet.

 

Veel succes Marten, Jens, Elke en Toma!

Gert-Jan D’haene

Ritchie Sedeyn & Erwin Ceuppens